Vimeo visningslänkar

Barfota Productions använder Vimeo för att göra våra filmer tillgängliga för streaming. Om du har fått en visningslänk av oss kan du streama fimen via din dator eller annan enhet som stödjer Vimeo.

Vi skickar vanligtvis ut ett mail med adressen till visningslänken och ett lösenord för åtkomst minst en vecka innan visningstillfället. Visningslänken kommer vara giltig från det att du fått den till och med dagen då du skall ha visning av filmen. Du kan fritt testa din utrustning med länken utan att den ”förbrukas”.

Hur du använder en visningslänk

Du kopplar upp din dator eller enhet mot en projektor och ser till att skärmen visas på filmduken. Öppna sedan länken du fått i en webbläsare.

Nu ser du en sida som frågar efter det lösenord du fick i mailet tillsammans med visningslänken.

Ange lösenordet och tryck på Submit knappen.

Nu visar Vimeo de filmer du har fått tillgång till.

Det enklaste är nu att öppna den film du vill visa i fullskärmsläge. Det gör du genom att klicka på den markerade ikonen.

Filmen skall nu visas i fullskärmsläge på din skärm och projektor. Nu är det bara att trycka på Play-ikonen och spela filmen.

Vissa av våra filmer finns med textning på olika språk. Vill du använda undertexter kan du klicka på CC-ikonen och välja det språk du vill ha filmen textad med.

Om du får problem

Vi brukar skicka ut visningslänken minst en vecka i förväg, så vi uppmanar dig att testa att visningslänken och lösenordet fungerar och att din utrustning hanterar att ljud och bild hörs och visas på det sätt du vill.

Vi kan tyvärr inte hjälpa till med olika tekniska problem som t.ex. att koppla ihop dator med projektor eller att filmen bara visas på datorskärmen och inte på projektorn. Om du råkar ut för ett sånt tekniskt problem hänvisar vi dig till din lokala IT-support.

Om du får problem med visningslänken (inloggningssidan visas inte t.ex), kontrollera att du angett den rätt i din webbläsare och att du är ansluten till internet. Fungerar inte lösenordet så kontrollera att du inte har ”caps lock” tangenten på, för lösenorden är känsliga för stora och små bokstäver. Tänk på att ibland ser nollor ut som stora O och ettor som lilla l.

Tekniska problem

Om du upplever att filmen ”hackar” eller att ljudet inte är bra när du testar visningslänken kanske din dator eller intenetförbindelse klarar av att streama filmen med maximal kvalitet. Kontrollera då din dator och internetanslutning.

Skulle inget fungera kan man välja att visa filmen med lägre kvalitèt. Det är givetvis tråkigt att behöva gör, men om internetanslutningen är för dålig är det ett alternativ.

Klicka då på kugghjuls-ikonen och välj ”Quality” på menyn.

Prova att använda en lägre kvalité än den valda (vilken normalt är 1080p). Om du väljer 720p istället så halveras datan som behöver skickas över intenet.

Detta är givetvis en nödlösning i extrema fall och vi önskar så klart att ni ser filmen i den bästa möjliga kvalitén.