The Chosen – Säsong 4

The Chosen är ett banbrytande historiskt drama baserat på Jesus liv, sett genom hans närmaste efterföljares ögon. Med romarnas förtryck av det första århundradets Israel som bakgrund, förmedlar denna serie i sju säsonger en autentisk och intim bild av Jesus revolutionerande liv och undervisning.

Jesus spelas i filmerna av Jonathan Roumie, som även spelade den karismatiske hippie-predikanten Lonnie Frisbee i filmen Jesus Revolution.

Vad som började som ett ”crowdfunding”-projekt med blygsam budget har nu mer än 12 miljoner följare på sociala medier, och med över 200 miljoner tittare är The Chosen en av de mest sedda tv-serierna i världen. På IMDB har serien fått snittbetyget 9.2 baserat på ca 45 000 användarbetyg.

Säsong 4 av serien släpptes exklusivt på biografer i USA och Kanada under februari månad. Internationellt kommer avsnitt 1 & 2 att släppas för biografvisning i flera länder världen över, på olika datum via ett konsortium av distributörer. De första 3 säsongerna finns redan nu fritt tillgängliga för streaming via seriens egen app och webbsida, och första säsongen finns på Netflix (även här i Sverige). Säsong 4 kommer att släppas för streaming och TV en tid efter biovisningar i respektive land.

Barfota Productions är mycket glada att få möjligheten att distribuera The Chosen säsong 4 till svenska biografer. Tillsammans med The Chosen International vill vi nu bidra till att ännu fler får upp ögonen för denna gripande drama-serie, som planeras omfatta hela 7 säsonger.

Premiären för biovisningen på Filmstaden och på Svenska Bio kommer att vara den 18:e april och biljetterna släpps den 10:e april. Vi tror att de som redan följer serien, publiken som såg Jesus Revolution och alla som efterfrågar “faith-based movies” kan vara intresserade av detta bio-event. Men serien har visat sig attrahera även många icke-troende, och däribland en stor andel “unga vuxna”.

Biovisningen omfattar en tillbakablick på viktiga händelser i den föregående tredje säsongen, avsnitt 1 & 2 från säsong 4 samt en trailer för vad som kommer i de resterande 6 avsnitten av säsong 4. Därmed kan alla ha utbyte av filmen, oavsett om man följt tidigare säsonger eller ser The Chosen för första gången.

Boka biljett

Biljetterna släpps 10:e april. Klicka här för att komma till biljettbokning på Filmstaden. För övriga biografer hänvisar vi till respektive biografs hemsida eller via bioguiden.se

Bli ambassadör för The Chosen – Säsong 4 Biografvisning

Vill du hjälpa till med att sprida nyheten om att The Chosen kommer på bio i Sverige? Vi har sammanställt en sida med information och länkar som du kan använda här.

Länkar

The Chosen: https://watch.thechosen.tv/

The Chosen säsong 4 på bio: https://www.thechosenriseup.com/
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9471404/

Officiell trailer för säsong 4: https://www.youtube.com/watch?v=wisX-CEjoxc
Trailer för säsong 4 avsnitt 1-3, svensk text: https://www.youtube.com/watch?v=ecIjtcvSfsg

Artikel i Forbes om biopremiären i USA: https://www.forbes.com/sites/conormurray/2024/02/08/christian-series-the-chosen-notches-big-box-office-numbers-the-latest-faith-based-theatrical-hit/

Bilder och affisch i vår Dropbox: The Chosen Dropbox mapp